Chocolade truffeltaart





Wat heb je nodig?

Voor het deeg:
◊ 75 gram boter
◊ 75 gram witte basterdsuiker
◊ 2 eieren, losgeklopt
◊ 75 gram zelfrijzend bakmeel
◊ 1/2 theelepel bakpoeder
◊ 25 gram cacaopoeder
◊ 50 gram gemalen amandelen


Voor de vulling:
◊ 350 gram pure chocolade
◊ 100 gram boter
◊ 3 dl slagroom
◊ 75 gram koekkruimels
◊ 3 eetlepels bruine rum

Hoe maak je het?

Vet een springvorm in met een doorsnede van 20 cm. Klop de boter en de suiker tot een luchtige massa. Voeg de eieren toe en mix het mengsel goed door. 
Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de cacao boven een kom. Roer dit samen met de gemalen amandelen door het eimengsel. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart 20 minuten à 25 minuten op 180ºC. Laat de taart verder geheel afkoelen. 


Voor de truffelaag verwarm je de chocolade, boter en slagroom langzaam in een steelpan. Roer dit tot een glad mengsel. Laat het afkoelen en zet het dan 30 minuten in de koelkast. Roer het goed door en zet het nogmaals 30 minuten in de koelkast. Voeg daarna de koekkruimels en de bruine rum toe en roer het nogmaals goed door. Schep daarna dit mengsel op de taart en zet de taart zo'n 3 uur in de koelkast.


Tip: je kan de taartbodem ook vullen met bijvoorbeeld een frisse bavaroise en daarover wat witte of pure chocola heen raspen.

(girlscene.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten